< terug naar nieuwsoverzicht

bmn
5 april 2024
Circular Plastics Alliance aanwezig bij Greenworks Academy van BMN

De BMN Groep, lid van Circular Plastics Alliance, staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze weten hoe belangrijk het is dat duurzaam bouwen steeds meer prioriteit krijgt. Daarom bieden zij klanten innovatieve oplossingen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook efficiënt en kostenbesparend.

Dit alles hebben is ondergebracht in het ESG programma van BMN en hun label Greenworks. Hiermee streven zij ernaar om dé referentie in duurzaam bouwen te zijn en te blijven door het meest duurzame assortiment bouwmaterialen te leveren, dat te herkennen is aan het label van Greenworks. Elk Greenworks product heeft een productinformatieblad waarop staat wat de duurzame kenmerken van het product zijn, zoals informatie over grondstoffen, de productie, de toepassing en de verpakking. Ook wordt vermeld aan welke labels, certificaten en keurmerken (FSC®, PEFC™, DuboKeur, Cradle to Cradle) het product voldoet.

De samenwerking tussen BMN en Circular Plastics Alliance startte drie jaar geleden. Inmiddels zijn we zover dat wij een eigen opstelling hebben bij de Greenworks Academy in Apeldoorn. Hier leggen we de closed loop uit die wij als ketenregisseur samen met BMN uitrollen. Daarvoor hebben Jaap Buis (Circular Plastics) en Nadine Sciarli (Circular Plastics Alliance) de tombstone aan Michael Bool (BMN) overhandigd. Dit symboliseert de samenwerking tussen de ketenpartner en BMN.

Wat houdt de closed loop met BMN nu precies in? Op alle vestigingen van BMN en DC’s vind je de Circular Bags. Hierin worden alle verpakkingsfolies verzameld van klanten en interne stromen. Alle stromen worden gecentraliseerd bij de DC’s van BMN die een speciale pers tot hun beschikking hebben om er balen van te maken. Deze worden daarna afgevoerd naar Kras Recycling. Daar worden de folies gerecycled tot een mono, hoogwaardige, nieuwe grondstof. Wij maken van de grondstof 100% gerecyclede, nieuwe verpakkingsmaterialen, die door BMN weer worden gebruikt voor logistieke verpakkingen.

 

 

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.