Dragon Plastics

Met meer dan 30 jaar ervaring in de kunststof branche is Dragon Plastics een ware expert als het gaat om kunststof productie. Ze combineren de nieuwste ontwikkeling op het gebied van rotatiegieten met vertrouwd Nederlands vakmanschap. Met rotatiegieten is het mogelijk om een werkelijk onverwoestbaar product te maken met duurzaam plastic.

Dragon Plastics maakt uitsluitend gebruik van de beste grondstoffen. In dit geval heeft het als extra voordeel dat dit duurzaam plastic is. Het is niet alleen duurzaam doordat het meer dan 20 jaar mee kan en niet kapot gaat, maar ook omdat je het materiaal kunt recyclen. Binnen het rotatiegieten bij Dragon Plastics wordt namelijk polyethyleen (PE) gebruikt, waarvan de thermoplastische eigenschappen niet of nauwelijks veranderen. Dit duurzame plastic kan daardoor opnieuw als grondstof ingezet worden voor het maken van nieuwe, onverwoestbare producten.

Dragon Plastics heeft sinds eind 2013 een shredder in gebruik. Met deze shredder worden de ontstane afvalstromen verkleind en kan het bewuste materiaal gerecycled worden en opnieuw worden ingezet. Op verantwoorde wijze wordt zo in eigen beheer PE-materiaal van testseries en proefmonsters hergebruikt voor nieuwe polyethyleen producten.

De bedrijfsvoering is gericht op het leveren van polyethyleen plastic kwaliteitsproducten. Om de specifieke eigenschappen van geproduceerde artikelen voor recycling te behouden is het van wezenlijk belang te weten met welk PE-materiaal je te maken hebt. Nu het vermalen van materiaal in eigen huis plaats vindt weet Dragon Plastics 100% zeker dat de gerecyclede PE-kwaliteit geschikt is voor het maken van nieuwe polyethyleen.

» Lees hier meer over de projecten die Dragon Plastics heeft gerealiseerd.

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil Dragon Plastics vooral bewustwording creëren op het gebied van duurzaamheid en daarnaast werken aan het reduceren van op olie gebaseerde grondstoffen én gebruikmaken van elkaars netwerk om afvalstromen optimaal in te zetten.

De kennis en kunde van Dragon Plastics met name op het gebied van rotatiegieten is van grote waarde voor ons als Circular Plastics Alliance. Dragon Plastics heeft uitgebreide kennis op het gebied van het recyclen van duurzaam plastic. Daarmee is Dragon Plastics een waardevolle aanvulling op onze Alliance.

Wil je meer informatie over Circular Alliance? Of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap van Circular Alliance? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

Aanmelden voor de nieuwsbrief