Groenland B.V.

Groenland B.V. is een holdingmaatschappij van diverse sierteeltbedrijven, waaronder Celieplant, Bouquetnet, Spira, e•bloom en Bloominess. Groenland heeft niet voor niets als slogan “het lef om groen te groeien”. Het bedrijf staat voor innovatief en ecologisch verantwoord ondernemerschap. Oftewel, bij alle keuzes kritisch kijken naar de impact voor mens en milieu.

Dat is ook te zien aan de duurzame stappen die Groenland al heeft gerealiseerd:

  • De twee bedrijfspanden van Groenland zijn volledig duurzaam. Alle warmte wordt teruggewonnen en hergebruikt om het pand te verwarmen of koelen.
  • De panden zijn grotendeels zelfvoorzienend in de energiebehoefte dankzij 4730 zonnepanelen op de daken.
  • Door sedumdaken wordt het stikstof en CO2 uit de lucht gehaald.
  • De laadpalen op het terrein stimuleren elektrisch rijden.
  • Alle afvalstromen binnen het bedrijf worden volledig gerecycled.
  • Met dunnere verpakkingen voor bloemen wordt plastic bespaard.
  • Het bedrijf is zelfvoorzienend qua water door regen- en afvalwater te hergebruiken.

» Lees hier meer over de stappen van Groenland op het gebied van mens en milieu.

Groenland heeft op dit moment zijn plasticgebruik met meer dan 50% teruggedrongen door o.a. restmaterialen te recyclen, dunner bloemfolie te gebruiken en door transportverpakkingen te laten vervallen. Het bedrijf vindt het daarbij belangrijk om zijn personeel, klanten en leveranciers allemaal mee te krijgen. “Alleen zo kun je de cirkel rond maken.”

Als lid van de Circular Plastics Alliance hoopt Groenland samen met de andere leden de gezamenlijke doelen op het gebied van recycling en plasticbesparing waar te maken. Het bedrijf wil zo verdere stappen zetten op het gebied van recycling en nieuwe mogelijkheden ontdekken om afvalstromen om te zetten in nieuwe producten.

Groenland heeft veel kennis op het gebied van duurzaamheid en heeft bewezen zijn doelen op dit vlak ruimschoots te kunnen waarmaken. Alleen al dat maakt Groenland een waardevol lid van de Circular Plastics Alliance.

Wil je meer informatie over Circular Alliance? Of ben je geïnteresseerd in een lidmaatschap van Circular Alliance? Laat hieronder je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

Aanmelden voor de nieuwsbrief