< terug naar nieuwsoverzicht

igepa foto
17 juli 2024
IGEPA Nederland nieuw lid Circular Plastics Alliance

IGEPA Nederland heeft zich sinds de oprichting in 2009 ontwikkeld tot één van de belangrijkste groothandelsbedrijven voor grafische producten. Van oorsprong was IGEPA een groothandel in papier en karton, maar door een strategie van gerichte overnames is IGEPA Nederland geëvolueerd tot een totaalleverancier in papier & karton, kantoorpapier, sign & display materialen, Large format printers en producten en dienst voor packaging.

Met meer dan 150 enthousiaste medewerkers zet zich op dit moment al veelvuldig in voor de  transitie naar een duurzamere economie. Zo werkt de inkoopafdeling middels de Gedragscode van Leveranciers en wordt er gewerkt met gecertificeerd en gerecycled papier dat voldoet aan de eisen van FSC en PEFC. Ook is IGEPA NEDERLAND in 2023 gestart met het registreren van de broeikasgasemissies in overeenstemming met het Greenhouse Gas (GHG) Protocol.

Naast samenwerkingen met andere Alliance leden op het gebied van recycling, afvalbakken en wellicht transport, wil IGEPA Nederland als schakel tussen producent en verbruiker dan ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Kansen herkennen en gebruik maken van de beste grondstoffen voor zowel product als milieu. Het bedrijf is dan ook met name geïnteresseerd in de mogelijkheden van de kunststof circular sheets van Circular Plastics.

Samen met CPA wil het verder de eigen afvalstroom beheersbaar en overzichtelijk maken. Daarnaast wil IGEPA Nederland een closed loop opzetten met klanten voor hun eigen productieafval met daarbij een aansluitend transportnetwerk door samenwerkingen middels het IGEPA Ciruclair programma. https://igepa.nl/circulair

 

Lees meer over IGEPA Nederland op: https://igepa.nl/

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.