< terug naar nieuwsoverzicht

Recycle-Circular-Plastics-Alliance
28 september 2022
Aandacht voor circulariteit op Prinsjesdag

Op de derde dinsdag van september was dit jaar veel aandacht voor circulariteit. In de begrotingen van verschillende ministeries zien we dat hier fors op wordt ingezet. Uit begrotingen van de ministeries van EZK, IenW en BZK lezen we terug dat er (veel) meer geld beschikbaar komt, niet alleen voor deze circulariteit maar ook voor het verduurzamen van bedrijven en het verminderen van hun energieverbruik.

Het meest relevant voor partners uit de Circular Plastics Alliance is dat er extra steun komt via EIA en MIA (investeringsaftrek), een nieuwe openstelling van de DEI+, er een nieuwe regeling voor Recyclaat in bouwmaterialen komt, er een nieuw Stimuleringsprogramma Recyling komt welke in 2022 van start gaat én dat de subsidieregeling voor Circulaire Ketenprojecten wordt uitgebreid naar grotere ketendoorbraakprojecten.

Daarnaast komt er in 2023 een MKB-stimuleringsregeling voor de ontwikkeling en opschaling van recycling. Ook over de bovenstaande regelingen en openstellingen houden we onze leden op de hoogte. Voor een uitgebreide analyse kun je terecht bij Circular Plastics Alliance lid: Venntiv. Neem hiervoor contact op met Eva Burgers.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.