< terug naar nieuwsoverzicht

Circular-Plastics-Alliance-Bunzl-Retail-Industry
7 juni 2023
Bunzl neemt deel aan Circular Plastics Alliance

Nadine van Circular Plastics Alliance overhandigde onlangs de tombstone aan Wilbert van Wachtendonk, Managing Director Bunzl Retail & Industry. Graag stellen wij ons nieuwste lid Bunzl Retail & Industry voor!

Bunzl Retail & Industry is onderdeel van Bunzl Plc., een beursgenoteerde organisatie. Bunzl is vertegenwoordigd in meer dan 30 landen over 5 continenten. Op deze manier heb je de voordelen van een stabiele internationale multinational, maar de support van een lokale, betrokken organisatie.

In Nederland bestaat Bunzl uit 11 bedrijven, met ieder hun eigen markt. Bunzl Retail & Industry en Janssen Packaging, bevinden zich samen in de Food (supermarkten, distributiecentra, speciaalzaken, bakkerijen en voedingsmiddelenindustrie) en Non-Food (retailers, productiebedrijven, groothandels, e-commerce en e-fulfilment) sector. Zonder dat je het weet, kom je dagelijks in aanraking met de producten van Bunzl. Inkopen, verkopen, opslaan en distribueren van non-food essentials is de core business. Hun missie? Zorg dragen voor alle dagelijkse essentiële niet-handelsgoederen waarbij duurzaamheid geldt als fundamenteel uitgangspunt. Daarin wil Bunzl Retail & Industry het verschil maken.

Duurzaamheidsverslag 2022

Met een gedreven duurzaamheidsteam, vanuit verschillende disciplines in de organisatie, geeft Bunzl Retail & Industry invulling aan deze missie. Dit doen ze middels hun duurzaamheidsbeleid Believe, wat gericht is op het aanbieden van een duurzaam assortiment, het ontwikkelen van duurzame relaties met ketenpartners, de arbeidsomstandigheden van onze leveranciers en het geluk van onze medewerkers. Ook in 2022 zijn er weer mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Een enorme CO2 reductie door het plaatsen van 3.567 zonnepanelen en het aanzienlijk verhogen de hoeveelheid ingezameld te recyclen materiaal. Hierdoor stootte Bunzl Retail & Industry in 2022 al 37 procent minder CO2 uit ten opzichte van 2021, gemeten in de scopes brandstofgebruik, elektriciteitsverbruik en afvalstromen. Dat heeft geresulteerd in het behalen het klimaatneutrale certificaat van Climate Neutral Group als organisatie. In de infographic zijn meer highlights uit het duurzaamheidsverslag van 2022 te zien.

Verpakkingsmateriaal

In 2022 compenseerde Bunzl Retail & Industry voor ruim 850 ton CO2 middels het Climate Neutral programma op plastic lusdraagtassen. Middels het Climate Neutral programma behaalden ze in februari 2022 ook het Climate Neutral certificaat voor al het verpakkingsmateriaal aan bol.com. Daarnaast hebben ze het duurzaamheidsbeleid van hun top vijftig leveranciers inzichtelijk gemaakt en zorgden ze dat 70 procent van al hun karton en papier, op basis van het aantal kilogram dat op de markt is gebracht, FSC®-gecertificeerd is.

Lees hier meer over Bunzl Retail & Industry

Deelname Circular Plastics Alliance

Samen met Circular Plastics Alliance willen ze op korte termijn onderzoeken om hun KPP® broodzakken circulair te maken. Bunzl Retail & Industry is marktleider op het gebied van broodzakken. Op jaarbasis leveren zij miljoenen broodzakken aan de Nederlandse markt. Dit zijn vele miljoenen kilogrammen aan folie. De folie is door de jaren heen al met dertig procent gereduceerd in dikte, maar ze willen graag nog meer bijdragen aan het verbeteren van het milieu.

Daarnaast willen ze ook samen met Circular Plastics Alliance hun e-commerce verpakkingen circulair (herbruikbaar) maken. De afgelopen jaren is de e-commerce sector sterk gegroeid. Bunzl Retail & Industry wil hierdoor grotere en snellere stappen ondernemen om de impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen.

Wij zijn blij met de aanvulling van Bunzl Retail & Industry aan onze Circular Plastics Alliance en heten ze dan ook van harte welkom!

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.