< terug naar nieuwsoverzicht

Hoek-Flowers
21 juli 2022
Circulaire pallets voor Hoek Flowers

Hoek Flowers uit Rijnsburg levert bloemen en planten aan bloemisten en eventplanners in 53 landen en is voortdurend bezig met logistieke efficiency en projecten om duurzame meermalige verpakkingen te introduceren. Samen met de Circular Plastics Alliance-partners Cabka, wereldwijd de grootste leverancier van kunststof pallets, en Palletcentrale, met 50 jaar ervaring in de distributie van pallets, is speciaal voor de UK een mooie kunststof pallet ontwikkeld.

De efficiënte logistiek van Hoek Flowers zorgt ervoor dat de retour pallets binnen 2 dagen weer gereed staan in Rijnsburg, klaar voor de volgende levering met bloemen en planten, een echte gesloten kringloop! Door eenmalige houten pallets te vervangen door deze duurzame lichtgewicht kunststof pallets, worden dus per kringloop dagelijks indrukwekkende voordelen geboekt op het gebied van de CO2 footprint. Mede door het feit dat de pallets zijn geproduceerd van 100% recycled materiaal en in volume tot wel 85% kunnen worden gereduceerd voor retour transport en opslag. (zie foto)

De pallets zijn bovendien ‘Ultra licht’ (5 kg) en ‘Ultra sterk’ (ULUS principe) en kunnen tot wel 1600kg per pallet worden belast.

Na een technische levensduur van minimaal 5 jaar kunnen de pallets weer bij Circular Plastics worden ingeleverd en voor 100% en oneindig worden hergebruikt voor de productie van nieuwe pallets. Zo wordt er zorgvuldig omgegaan met schaarse grondstoffen en wordt de jaarlijkse inzet van 32.000 houten pallets voorkomen door gebruikt te maken van een milieuvriendelijke circulaire pallet.

Door onze trotse klant Hoek Flowers wordt zo in samenwerking met onze Circular Plastics Alliantie- partners Cabka en Palletcentrale een prachtig voorbeeld gerealiseerd binnen ons motto: “Let’s create a cleaner world together”.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.