< terug naar nieuwsoverzicht

Clean-the-World
2 november 2022
Clean the World neemt deel aan de Circular Plastics Alliance

Wij heten Clean the World van harte welkom aan de Circular Plastics Alliance. Weye Hu (Circular Plastics) heeft de tombstone overhandigd aan Manuel Rodriguez (Clean the World).

Clean the World is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich inzet voor het uitbannen van hygiëne onzekerheid en het voorkomen dat hotelproducten op de vuilnisbelt belanden. Afgedankte zeep en toiletartikelen van meer dan 8100 partnerhotels worden verzameld door huishoudelijk personeel en naar Clean the World gestuurd voor recycling en distributie. De zeep wordt gerecycled en over de hele wereld gedistribueerd naar gemeenschappen die geen toegang hebben tot hygiënische benodigdheden. Deze actie heeft bijgedragen aan een aanzienlijke vermindering van sterfgevallen door hygiëne bij kinderen onder de vijf jaar.

Sinds 2009 heeft Clean the World 72 miljoen stukken zeep gedistribueerd naar 127 landen en meer dan 10 miljoen kilo afval van de stortplaats afgevoerd. Ze hebben meer dan 7 miljoen kilo stuk zeep ingezameld en gerecycled, wat heeft geleid tot een CO2-reductie van bijna 10 miljoen kg CO2e en een waterbesparing van meer dan 200 miljoen liter.

» Lees hier meer over Clean the World

Clean the World wil het partnerschap voor kunststofrecycling van hun producten in Europa en het Verenigd Koninkrijk verstevigen, de enige bron zijn van horecaplastic voor Circular Plastics en een efficiëntere logistieke structuur creëren.

Hun verwachting van een samenwerking met Circular Plastics Alliance is om hun CO2-voetafdruk te verbeteren door een efficiëntere logistieke structuur, inclusief mogelijkheden voor retourlogistiek. In plaats van hotels naar de Clean the World-hub in Amsterdam te verzenden, verzenden ze rechtstreeks van hotels naar Circular Plastics. Ook zullen ze hun CO2-voetafdruk verbeteren door hun plastics op te nemen in stromen die circulaire producten opleveren.

Door Clean the World toe te voegen aan de Circular Plastics Alliance, voegen we een toonaangevende milieu oplossing toe voor de hospitality branche. Clean the World heeft een grote aanwezigheid, merkbekendheid en exclusieve relaties met wereldwijde hospitality merken. Samen met milieu oplossingen toont Clean the World manieren voor bedrijven om deel te nemen aan maatschappelijk impactvolle MVO-evenementen. Dit maakt Clean the World een unieke en waardevolle toevoeging aan onze alliantie.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.