< terug naar nieuwsoverzicht

Moederdag bloemen 2
veiling bloemen moederdag
Moederdag bloemen
Bloemenwinkel-folie
10 mei 2024
Een duurzaam boeket voor Moederdag

Moederdag staat weer voor de deur en dat betekent een drukke periode in de hortisector. Bloemen zijn al eeuwenlang een symbolisch geschenk voor Moederdag, en de populariteit blijft onverminderd groot.

Niet alleen in Nederland en België valt deze dag op de tweede zondag in mei, ook andere Europese landen vieren het op deze dag. Voor de Alliantie leden die werkzaam zijn in de horti, zoals o.a. ons CPA lid Fresco Flowers, het startschot voor een drukke periode.

Stijgende vraag naar bloemen

Deze drukke periode is inmiddels gestart. In april werden er al 6% meer klokkarren en 9% meer directe karren afgeleverd t.o.v. de maand maart. Met het trouwseizoen in aantocht verwacht Royal FloraHolland dan ook in de maanden mei en juni een stijgende vraag naar bloemen. Dat betekent dat er veel bloemenfolies en plantenstekers weer in gebruik worden genomen. Niet alle folies en plantenstekers zijn duurzaam geproduceerd.

Circulaire plantenstekers

Op dit moment wordt door de grafische industrie nog veel of PVC (polivinylchloride)  ingezet waar bij de productie veel chloor wordt gebruikt, dus schadelijk voor het milieu. Met Circular Plastics kunnen wij nu door inzet van 90% recyclaat deze grondstoffen vervangen door rPP. Hiermee lopen wij voor op de wetgeving in Europa die 30% hergebruik van recyclaat in 2025 eist.

Door de plantenstekers in PP uit te voeren i.p.v. polyvinylchloride (PVC) zorgen wij voor een monostroom. De plantenstekers zijn namelijk direct te recyclen met de plantenpotten omdat deze ook in PP zijn vervaardigd.

De kwaliteit van de producten is het resultaat van een perfecte synergie tussen verschillende Circular Plastics Alliance leden met een samenwerking tussen de leverancier van grondstoffen Kras Recycling BV, geavanceerde ‘State of the Art’ coëx-technologie en de kostbare knowhow van de technische staf van Kivo Plastic Verpakkingen en Circular Plastics.

Gerecyclede bloemenfolie

Ook de gerecyclede bloemenfolie is een stap in de goede richting voor de hortisector. Deze folie is 100% gerecycled van bloemenfolie verzameld op de bloemenveiling en in supermarkten. Met een energiezuinige verwerking op snelle omwikkel- en sluitmachines zijn deze gerecyclede bloemenfolies een stap naar een circulaire toekomst.

Ben jij benieuwd naar alle technische details van onze plantenstekers of wil je meer weten over onze ontwikkelde bloemenfolie? Bekijk dan: https://www.circular-plastics.com/producten/

recy folie moederdag bloemen

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.