< terug naar nieuwsoverzicht

Flow-Products-Tombstone
12 april 2022
Flow Products neemt deel aan de Circular Plastics Alliance

Wij heten Flow Products van harte welkom bij de Circular Plastics Alliance! De tombstone werd onlangs met enthousiasme overhandigd aan Flow Products door Henk Kras en Johan Thans.

Flow Products realiseert ontwikkeling en productie van innovatieve producten. Vanuit de hoofdvestiging in Amsterdam wordt de engineering en productie aangestuurd. Vanuit de vestiging in Shenzhen (China) wordt ondersteund in het opzetten van productie, strategic sourcing en quality control. Spuitgieten van kunststof vindt plaats in de moderne Nederlandse spuitgietfabriek. Naast spuitgieten verzorgen ze o.a. assemblage van eindproducten, productie van kunststof en metaal, elektronica assemblage en prototyping.

Als ontwikkelpartij én producent vinden ze het belangrijk om bij te dragen aan de circulaire economie. Dat doen ze door innovatief te ontwerpen, duurzaam te produceren en goed te adviseren over slim (her)gebruik.

Al in een vroeg stadium adviseert Flow Products productontwikkelaars over de mogelijkheden van een zo duurzaam mogelijke vervaardiging van producten. Daarbij komen aspecten aanbod als efficiëntste productiemethode, ontwerp, grondstofkeuze of de mogelijkheid tot de inzet van gerecycled materiaal of herbruikbaarheid van het materiaal. Flow Products streeft naar een circulaire economie en zet gerecycled kunststof in waar de toepassing het toelaat. Op dit moment wordt 80% van al hun productie vervaardigd uit recyclebaar materiaal.

Bij de inrichting van het nieuwe bedrijfspand staat ook circulariteit en energie verbruik centraal. Voor alle installaties wordt de meest energiezuinige oplossing toegepast. Belangrijkste energie efficiëntie is het hergebruik van warmte. De restwarmte uit de machines wordt teruggewonnen en ingezet voor de verwarming van het kantoor, magazijn en productiehal.

» Lees hier meer over Flow Products

Met hun lidmaatschap aan verschillende inzamelingsallianties borgt Flow Products dat de producten die ze produceren aan het einde van hun levenscyclus weer correct worden gescheiden en zo veel mogelijk verwerkt tot grondstof. Door de samenwerking met Circular Plastics Alliance wil Flow Products ook graag hun eigen afvalstromen weer inzetten tot hernieuwbare grondstoffen.

Wij verwelkomen door de toevoeging van Flow Products aan de Circular Plastics Alliance een toonaangevende producent van innovatieve producten. Met de kennis die Flow Products meebrengt zijn ze een belangrijke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.