< terug naar nieuwsoverzicht

jaap-cpbag-1
7 januari 2021
Fresco Flowers neemt CircularBag in gebruik

Onze Circular Plastics Alliance partner Fresco Flowers maakt al jaren gebruik van een verzamelzak voor hun plastic afval. Ook zij zijn recent overgestapt naar de CircularBag

Jaap Buis, Marketing Manager: “een gewone inzamelzak is niet zo spannend maar de CircularBag heeft een verhaal. Sinds enkele weken maakt Fresco Flowers ook gebruik van een eigen plastic afvalpers. Hierin worden de CircularBags gedeponeerd, fijn geperst tot een baal en opgehaald om weer gerecycled te worden.” 

De CircularBag is te vinden op de productievloer van Fresco Flowers. In totaal heeft Fresco Flowers 23 productielijnen en per week verzamelen ze ca. 125 kg plasticafval. De medewerkers weten hoe belangrijk het is dat er alléén folie in de bags gaat. Dus zeker geen blikjes of koffiebekers want dit zou het proces ernstig verstoren.

Sinds een aantal weken maakt Fresco Flowers ook gebruik van een eigen plastic afvalpers. Hierin worden de CircularBags gedeponeerd, fijn geperst tot een baal en vervolgens opgehaald door Kras Recyling. De pers is compact en zorgt voor een schonere productievloer want de zakken liggen niet meer ergens in een hoek. Een aantal nabijgelegen bedrijven zijn inmiddels ook overgegaan op de CircularBag en leveren bij Fresco Flowers de volle bags aan voor in de plastic afvalpers. Een mooie samenwerking!

Fresco Flowers is tevreden over de CircularBag, ze vinden het een gemakkelijk manier van folie verzamelen en leveren zo een bijdrage aan een belangrijke schakel in de keten voor het produceren van gerecyclede hoezen voor hun rozen. Zo is de cirkel weer rond!

Klik hier om meer te lezen over Fresco Flowers.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.