< terug naar nieuwsoverzicht

230406GP-CircularBagBurg-38_verkleind
23 mei 2023
GP Groot en de CircularBag

Circular Plastics Alliance lid GP Groot zet onze CircularBag groots in, want ze hebben sinds kort hun eigen CircularBag in gebruik genomen. Deze zetten ze in om bij hun klanten folies in te zamelen. Na gebruik worden ze weer opgehaald door GP Groot waarna ze volledig gerecycled worden. Deze CircularBag is voorzien van het GP Groot logo.

De CircularBag

De CirularBag is een voorbeeld van afvalscheiding waarbij duurzaamheid en productieoptimalisatie hand in hand gaan. De samenwerking van Circular Plastics en GP Groot leidt tot een gesloten keten voor hergebruik van plastic folies. Alles draait bij de CircularBag om recycling: dankzij de CircularBag kunnen we van gebruikte folies nieuwe, 100% gerecyclede folies maken. En ook de CircularBag zélf is voor 90% gemaakt van gerecycled plastic.

Van inzamelzak, naar afval, naar nieuwe inzamelzak

Manon Kroes, projectmanager GP Groot recycling: “Met de 100% circulaire inzamelzak recyclen we afvalfolies van onze klanten elke keer opnieuw. De klant zamelt zelf haar folies apart in. Vervolgens haalt GP Groot de volle inzamelzakken op en recyclen deze tot granulaat. Van het granulaat blaast de producent weer nieuwe inzamelzakken. Waarna de klant haar gerecyclede inzamelzakken weer opnieuw kan gebruiken. Een mooie manier om grondstoffen te besparen en samen met onze klanten de cirkel rond te maken.”

Lees hier meer over de pilot van GP Groot en lees hier meer over de CirularBag.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.