< terug naar nieuwsoverzicht

BonTon-modules-Hoofdfoto-scaled
7 juli 2021
Nieuwe regelgeving wegwerp plastic

Vanaf 3 juli 2021 geldt in de EU namelijk een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek, borden wattenstaafjes en ballonstokjes. Op dit moment drijft er meer dan 150 miljoen ton plastic in de zee.

Vertegenwoordigers van de Europese Commissie hebben in december 2018 een akkoord gesloten om de plasticsoep tegen te gaan. Het akkoord bevat verschillende maatregelen, waarvan de eersten op 3 juli 2021 ingaan. Sommige plastic wegwerpproducten zijn vanaf dan verboden. Daarnaast krijgen een aantal producten een verplichte markering. Ook gaan producenten van wegwerpplastic meebetalen aan afvalverwerking. Lees er meer over in dit artikel.

De doelstelling van Circular Plastics Alliance is om samen met de aangesloten partners nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden te onderzoeken voor een duurzamere toekomst. In navolging op deze regelgeving is er een nieuwe samenwerking ontstaan tussen Circular Plastics en Circular Alliance leden; GP Groot en Royal Paardekooper Group.

Nu de nieuwe wetgeving per 3 juli van kracht is geworden voor het heffen van statiegeld op wegwerp plastics is het een juist moment om gezamenlijk de BonTon te introduceren. De BonTon is een duurzame prullenbak die uitermate geschikt is voor het scheiden van afval op een centrale plek in uw organisatie of instelling.

De BonTon is een 100% circulair product, de prullenbak is gemaakt van gerecycled plastic afval wat wordt ingezameld door onze Circular Alliance partner GP Groot B.V. Ook de zakken zijn gemaakt van gerecyclede folie. Voor de verschillende afvalstromen is er een bak met een specifieke kleur. De BonTon is te verkrijgen bij Royal Paardekooper Group. Meer weten? Je leest hier meer over de BonTon.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.