< terug naar nieuwsoverzicht

Kempenaars-nieuw-lid-CPA
26 november 2020
Kempenaars neemt deel in Circular Plastics Alliance

Onlangs is ook Kempenaars Plastic Recycling B.V. deelnemer geworden van de Circular Plastics Alliance. Henk Kras (Circular Plastics Alliance) ging samen met Marco Leemberg (Palletcentrale) langs om de tombstone te overhandigen.

Kempenaars Plastic Recycling B.V. is onderdeel van het grotere bedrijf Kempenaars Recycling B.V., dat zich al sinds 1946 bezighoudt met het verwerken van oud papier. Het bedrijf gebruikt de nieuwste technieken om papier te sorteren en heeft daarmee een bewezen track-record in de recyclingindustrie. Sinds 2011 heeft het bedrijf de aparte tak Kempenaars Plastic Recycling B.V., dat harde kunststoffen van milieuparken gebruikt als grondstof om nieuw plastic te produceren. Het bedrijf is erin geslaagd om 95% van het huishoudelijk kunststof te recyclen, waardoor maar 5% afval gestort hoeft te worden. Een mooie stap vooruit!

De belangrijkste doelstelling van Kempenaars Plastics als lid van Circular Alliance is een bijdrage leveren aan een meer duurzaam productieproces van plastic: van grondstof naar product. Omdat het bedrijf hier ruime ervaring mee heeft en ook de juiste kennis en apparatuur in huis heeft, kan het een mooie bijdrage leveren aan de Circular Plastics Alliance.

Tijdens het bezoek aan Kempenaars was Marco Leemberg van de Palletcentrale mee om alvast kennis te maken met deze nieuwe partner en te onderzoeken of er op korte termijn kennis gedeeld kan worden, één van de belangrijkste doelstellingen van onze Circular Plastics Alliance.

Lees hier meer over de deelname van Kempenaars aan de Circular Plastics Alliance.

Klik hier voor de website van Kempenaars Plastics Recycling B.V.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.