< terug naar nieuwsoverzicht

Foto-7-2
22 september 2022
Netwerkdag Circular Plastics Alliance

Onze netwerkdag van 16 september bij Floriworld was een succes. We gingen van start met een lunch waarna Henk Kras de aftrap van de middag deed en iedereen welkom heette. Daarna werden er verschillende projecten besproken onder leiding van Ruth van der Vlugt.

Zo vertelden Petran Verhoef van BMN en William Bosschaart van HSB Bouw over hun duurzame samenwerking in de bouw. Rowy Beerepoot van Chrysal gaf een toelichting op de stappen die het bedrijf neemt tot meer verduurzaming, Vincent van Tol van Kapiteyn en Allard Froon van Hollarts vertelden over hun samenwerking en de circulaire producten die uit deze samenwerking voort zijn gekomen. Koen de Jong van Flow Products en Floris Verheij van Circulr. vertelden  over hun gezamenlijke project Circulr Cone wat ze na de vorige meeting met elkaar hebben ontwikkeld. Kortom allemaal mooie voorbeelden van samenwerkingen. Rein Hintzen van Horizonteer gaf vervolgens uitleg hoe we de Circular Plastics Academy gaan vormgeven waarbij Aart-Jan van Business Building een toelichting gaf over mindsetting.

Daarna was Marvin Pfeiffer van Sinox aan de beurt en hij gaf een eigen presentatie over Ocean Bound Plastic en als laatste vertelde Bas Peereboom van Xella welke stappen zij nemen tot verduurzaming met als start een meermalige gerecyclede kunststof pallet ter vervanging van een eenmalige houten pallet.

Na de presentaties was het tijd voor de experience tour met als sluitstuk de veilingklok. Hier hield Marielle Ponsen van Unicef een presentatie over het project Plastic Bricks in Ivoorkust. We hebben diverse kavels geveild met een totale opbrengst van €4000,00 die ten goede komt aan Plastics Bricks.

De kavels zijn aangeboden door onze leden: Fresco Flowers 10 prachtige boeketten bloemen; Kras Recycling VIP FC Volendam voor 6 personen; Paardekooper Group lunch workshop voor 10 personen; Succes Schoonmaak schoonmaak set; Hollarts Basky Basket; Circulr jogginpak (sweater + sweatpants); BMN BiggerBag groot; Knapzak Petman 210 ltr. zwart met gepersonaliseerd logo van CPA & bedrijfslogo en Kapiteyn bollen verrassing.

Hierna konden we netwerken met live muziek, een drankje en een hapje, opgeluisterd door twee ‘oesterqueens’. Kijk hieronder de aftermovie die gemaakt is door onze vlogger Franklin.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.