< terug naar nieuwsoverzicht

Tomstone-Sinox-1
2 juni 2022
Ocean Choice Plastic neemt deel aan de Circular Plastics Alliance

Wij heten Ocean Choice Plastic by Sinox (OCP) van harte welkom bij de Circular Plastics Alliance. De tombstone werd digitaal overhandigd aan Marvin Pfeiffer van OCP door Johan Thans, Jaap Buis en Henk Kras van Circular Plastics.

Ocean Choice Plastic is een merk van Sinox. Sinox is een groep bedrijven in Duitsland, Hong Kong en China, die gespecialiseerd is in de wereldwijde inkoop van PCR-plastic afval en gecertificeerde PCR-gerecycleerde kunststofpellets.

» Lees  hier meer over Sinox

Op dit moment zijn er ongeveer 5,25 miljard stukjes plastic in de oceanen. Jaarlijks komt er tussen de 8 en 13 miljoen ton plastic afval bij. Ongeveer 80 procent van dit schroot en afval komt vanaf het land in zee terecht.

Ocean Choice Plastic gelooft in de Cradle-to-Cradle-filosofie – waarbij elk product dat het einde van zijn levensduur heeft bereikt, wordt gerecycled en de hulpbronnen binnen het systeem behouden blijven – wat betekent dat de lineaire stroom van afvalmaterialen naar de oceanen moet worden gestopt en vervangen door circulaire oplossingen.

Om te voorkomen dat er meer plastic in de oceaan terechtkomt, heeft Ocean Choice Plastic zichzelf als missie gesteld om de hoeveelheid Ocean Bound Plastic OBP die in de oceaan terechtkomt te minimaliseren.

Ocean Choice Plastic treedt op als solution provider voor merken die producten gemaakt van OBP op de markt willen brengen. Het zorgt voor het productcreatieproces van producten gemaakt van gecertificeerde OBP-grondstoffen in de hele toeleveringsketen, waaronder inkoop, recycling, bereiding, productie en ontwerp van producten die gerecycled OBP bevatten. Om ervoor te zorgen dat de afgesproken hoeveelheden OBP-materiaal in de eindproducten worden gebruikt, wordt samen met een partnerbedrijf een aanvullende trackingoplossing langs de supply chain aangeboden.

De huidige focus ligt op de productie van producten uit drie hoofdproductcategorieën:

1. Productverpakkingen voor de cosmetica-industrie, zoals tubes en flessen

2. Verpakkingsoplossingen, zoals plasticfolie, zakken en noppenfolie

3. Omhulsels van elektronische producten zoals computer- en telefoonhoezen

» Lees hier meer over Ocean Choice Plastic

Circular Plastics zal de door OCP geleverde Ocean Bound-grondstoffen maximaal gebruiken om circulaire gerecyclede folie en duurzame pallets in gesloten kringlopen te produceren. Zo komt het plastic afval niet in de oceaan terecht en draagt ​​het als duidelijk voorbeeld bij aan een circulaire economie met onze missie ‘Let’s create a cleaner world together’.

Ocean Choice Plastic zal het gebruik van deze milieuvriendelijke “groene” gerecyclede materialen in bestaande en nieuwe projecten promoten met het platform van Alliance-leden, om de positieve milieueffecten te maximaliseren met zijn positieve CO2-voetafdruk en zijn duurzame vermindering van Ocean Plastic Soup .

Als lid van de Circular Plastics Alliance willen zij meer mensen inspireren en hun kennis delen over duurzame verpakkingsoplossingen die gerealiseerd kunnen worden uit OBP-kunststofafval. Deze specifieke kennis maakt Ocean Choice Plastic een unieke en waardevolle toevoeging aan onze Alliantie.

Enkele voorbeelden wat Ocean Choice Plastic heeft geproduceerd met OBP gerecyclede grondstoffen:

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.