< terug naar partner overzicht

BUNZL
Bunzl

Bunzl is een internationaal outsourcing- en distributiebedrijf met vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Bunzl ondersteunt opdrachtgevers over de gehele wereld met een enorme variëteit aan producten die van belang zijn voor het succes van hun dagelijkse bedrijfsvoering, niet-handelsgoederen dus.  

Ze zijn actief in 6 verschillende sectoren te weten supermarkten, foodservice, veiligheid, retail, schoonmaak & hygiëne en gezondheidszorg. Binnen deze sectoren leveren ze hun klanten naast essentiële niet-handelsgoederen meerwaarde door voor hen te sourcen, consolideren en te distribueren. Tijdens dit proces ondersteunen ze klanten met allerlei bijkomende added value services zoals assortimentsrationalisatie, opslag van goederen, duurzaamheidsscans, business intelligence en het proactief delen en inzetten van hun markt- en product expertise. 

 

Duurzaamheidsverslag 2022 

In 2022 zijn er al mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan zonnepanelen voor een enorme reductie in CO2 en het aanzienlijk verhogen van het inzamelen van te recyclen materiaal. Hierdoor stootten ze in 2022 al 37% minder CO2 uit. Dit is gemeten in scopes brandstofverbruik, elektriciteitsverbruik en afvalstromen. Het mooie resultaat heeft geresulteerd in het behalen van het klimaat neutrale certificaat van Climate Neutral Group. Voor meer info zie de infographic van het duurzaamheidsverslag 2022 hieronder.  

 

Verpakkingsmateriaal 

Ook compenseerde Bunzl in 2022 voor ruim 850 ton CO2 op plastic lus draagtassen. Middels het Climate Neutral programma behaalden ze in februari 2022 het Climate Neutral certificaat voor al het verpakkingsmateriaal aan bol.com. Daarnaast hebben ze het duurzaamheidsbeleid van hun top vijftig leveranciers inzichtelijk gemaakt. Tot slot zorgden ze dat 70% van al hun karton en papier, op basis van het aantal kilogram dat op de markt is gebracht, FSC®-gecertificeerd is. 

 

Deelname Circular Plastics Alliance 

Samen met Circular Plastics Alliance willen ze op korte termijn hun KPP® broodzakken circulair maken. Dit is een van hun grootste productgroepen. Op jaarbasis leveren zij miljoenen broodzakken aan verschillende bakkerijen voor supermarktketens. Dit is in totaal miljoenen kilogram aan folie. De folie is door de jaren heen al met dertig procent gereduceerd in dikte, maar ze willen graag nog meer bijdragen aan het verbeteren van het milieu.  

 

Daarnaast willen ze ook samen met Circular Plastics Alliance hun e-commerce verpakkingen circulair (herbruikbaar) maken. De afgelopen jaren is de e-commerce sector sterk gegroeid. Bunzl wil hierdoor grotere en snellere stappen ondernemen om de impact op het milieu zoveel mogelijk te verkleinen.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.