< terug naar partner overzicht

FLEX-logo-RGB
FLEX

“We are masters in creativity, rethinkers by nature”. Dat vat goed samen waar de experts van het award-winnende design-consultancy-bureau FLEX/design voor staan. Het bedrijf ontwerpt al ruim 25 jaar producten en ervaringen voor toonaangevende klanten als Dunlop, AkzoNobel, Seepje en Lely. Van start-ups tot multinationals – ze helpen elke klant om hun ideeën het levenslicht te laten zien. Wat zij zoal ontwerpen? Dat varieert van consumentenproducten tot verpakkingsoplossingen en smart-ervaringen.

In de afgelopen 25 jaar heeft FLEX meer dan 400 producten ontworpen voor heel diverse klanten. Zo komt de nieuwe watertap van Dopper uit de koker van FLEX en hebben zij ook de kleurtesters van Flexa ontworpen. Daarbij heeft het ontwerpbureau een heldere missie: de transitie naar een duurzame wereld versnellen door samen met klanten baanbrekende oplossingen te realiseren. Klanten worden zich steeds meer bewust van de noodzaak om structurele veranderingen aan te brengen in hun producten en productie. FLEX helpt hun klanten bij die veranderingen.

Hun doel is om systemische transities bij klanten te versnellen. Daarvoor maakt het team van FLEX gebruik van de creativiteit, kennis en ervaring die zij meebrengen op het gebied van consumenten, supply chain, materialen en productieprocessen. Al voor veel projecten hebben ze de hoeveelheid materiaal en CO2-uitstoot voor opdrachtgevers flink kunnen beperken. Daarnaast helpen ze klanten om zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Op die manier reduceert FLEX de milieu-impact van alle producten en diensten die het bureau voor klanten ontwerpt.

» Lees hier meer over FLEX.

Door hun lidmaatschap van Circular Plastics Alliance hoopt FLEX meer toegang te krijgen tot duurzame materialen en kennis op te doen van duurzame productietechnieken. Die kan het bureau dan inzetten om met nog meer kennis van nieuwe materialen de duurzaamheidsdoelstellingen van hun klanten te behalen

Andersom maakt FLEX het mogelijk voor andere leden van de Alliance om hun innovaties (slimme ontwerpen, materialen, processen, ideeën, etc.) te laten toepassen in de producten van grote merken en bedrijven. Ook brengt FLEX veel kennis en ervaring mee op het gebied van projectmatig werken, Design Thinking en complexe logistieke systemen. FLEX hoopt vooral de samenwerking op te zoeken met andere leden van de Alliance om zo producten en projecten samen duurzaam te realiseren.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.