< terug naar partner overzicht

649e4b69-8b4c-4921-828f-b972de373829_200
Forbo Eurocol

Forbo Eurocol is marktleider in Nederland op het gebied van vloerbedekkingslijmen, egalisaties en tegellijmen. Hun Waterdicht Tegelwerk Systeem voor natte ruimten is bijvoorbeeld al tientallen jaren een verkoopsucces. Forbo Eurocol beschikt over een eigen ontwikkelings- en productieafdeling, waardoor men snel kan inspringen op technische trends en behoeften vanuit de markt. Zowel consumenten als bedrijven profiteren hierdoor steeds van innovatieve producten.

Mens- en milieuvriendelijk
Duurzaamheid is – naast kwaliteit – voor Forbo Eurocol een belangrijke pijler voor al hun innovaties. Eurocol-producten zijn mens- en milieuvriendelijk en blinken uit door hun verwerkingsvriendelijke eigenschappen. De meeste poederproducten zijn al jaren stofarm en de tegenwoordige verpakkingen zijn aanzienlijk lichter dan voorheen en daarmee duurzamer. Een ander goed voorbeeld is het gebruik van emmers en jerrycans van gerecyclede kunststof bij de productie van pastalijmen en vloeibare producten. Veel Eurocol-producten dragen het EC 1PLUS-keurmerk, de certificering voor zeer lage emissies in de ruimte waar de producten zijn toegepast. Wel zo prettig voor de gebruikers van het gebouw.

Milieuzorgsysteem
Forbo Eurocol werkt volgens een gecertificeerd milieuzorgsysteem. Hierdoor is structurele aandacht voor milieu en energieverbruik gewaarborgd. In de fase van ontwikkeling, productie, opslag, transport, verwerking, afvalstroom en hergebruik. Het bedrijf verzorgt inzamelprojecten voor kunststofverpakking en door analyse van de productlevenscyclus slaagt men erin de duurzaamheid ervan verder te verbeteren. Eurocol-producten worden deels vervaardigd uit grondstoffen afkomstig uit (rest)stromen van de staal-, rubber- en glasrecycle-industrie.

» Lees hier meer over Forbo Eurocol Nederland B.V.

Circulair
Wat betreft zijn duurzaamheidsdoelstellingen heeft Forbo Eurocol grote ambities. Het bedrijf wil natuurlijke grondstoffen en het milieu zo min mogelijk belasten en zo bijdragen aan een schonere wereld voor toekomstige generaties. Vanuit het partnership met Circular Plastics Alliance wil Forbo Eurocol vooral manieren vinden en verbeteren om kunststof-verpakkingsstromen circulair te maken. Dankzij de inzameling van kunststof verpakkingen kunnen deze als grondstof dienen voor nieuwe verpakkingen. Daarnaast werkt men aan oplossingen voor hergebruik van bijvoorbeeld cement-, zand- en gipspoeder dat wordt afgezogen tijdens het productieproces.

Netwerk
Forbo Eurocol heeft veel te bieden aan andere Circular Plastics Alliance-leden. Die kunnen hun voordeel doen met een groot landelijk netwerk van klanten en relaties en de bijbehorende kennis van bouwmaterialen. Als onderdeel van een het internationaal opererende Forbo Group heeft het bedrijf bovendien waardevolle contacten met grote leveranciers.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.