< terug naar partner overzicht

Greenport-logo-nieuw
Greenport Aalsmeer

Greenport Aalsmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. Greenport bundelt de kennis en kunde van vele partijen om de internationale concurrentiepositie van de regio te versterken.

Op het gebied van duurzaamheid heeft Greenport Aalsmeer een faciliterende, stimulerende en verbindende rol bij het van de grond krijgen van projecten om in 2025 te komen tot:

  • 50% verminderde CO2 uitstoot;
  • klimaatneutrale tuinbouw in de regio en 75% hergebruik van water;
  • 30% energiebesparing;
  • Gebruik van 30% duurzame energie;
  • Hergebruik van 75% van de reststoffen en afval;
  • Nul-emissie gewasbeschermingsmiddelen.

Er zijn al diverse acties genomen zoals het programma energietransitie, het geven van verschillende webinars (o.a. over biodiversiteit) en onderzoeksprojecten in Innovatiemotor en Green Innovation Cluster. Daarnaast kijkt Greenport ook naar de eigen footprint en heeft hier de afgelopen periode een aantal stappen in gezet.

 » Lees hier meer over Greenport Aalsmeer.

Samen met de andere leden van de Circular Plastics Alliance wil Greenport Aalsmeer een bijdrage leveren aan de verduurzaming door ondernemers in de tuinbouw te inspireren en uit te dagen om duurzaamheid in hun beslissingen mee te nemen. Greenport Aalsmeer kijkt uit naar het netwerken en de mogelijkheden om gezamenlijke projecten op te gaan pakken.

Door de toevoeging van Greenport Aalsmeer aan de Circular Plastics Alliance kunnen we het netwerk uitbreiden en de duurzame initiatieven onder de aandacht brengen van elkaars partners. Met de kennis van de tuinbouw en regionale functie is Greenport Aalsmeer een unieke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.