< terug naar partner overzicht

Heembouw Logo RGB (002)
Heembouw

Heembouw, een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van duurzame en gezonde gebouwen, heeft zich aangesloten bij Circular Plastics Alliance in de strijd tegen plasticvervuiling. Als innovatieve kracht binnen de bouwindustrie, is Heembouw verantwoordelijk voor projecten van concept en ontwerp tot oplevering én onderhoud, met een nadrukkelijke focus op een positieve impact op de leefomgeving.

De duurzaamheidsvisie van Heembouw sluit hierbij aan. “We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet en zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Bijvoorbeeld door het gebruik van circulaire en biobased materialen. Gebouwen spelen een cruciale rol in de hedendaagse milieuproblematiek, en Heembouw begrijpt dat duurzaamheid niet alleen draait om herbruikbare materialen, maar ook om het minimaliseren van de CO2-voetafdruk bij zowel de bouw als later tijdens het gebruik van deze gebouwen.

Duurzaamheid is diep verweven in het DNA van Heembouw, wat zich vertaalt in hun keuze voor materialen, inzet van (elektrisch) materieel en aandacht voor de algehele levenscyclus van een gebouw. Ze hebben al vele groene initiatieven geïmplementeerd, zoals het verminderen van emissies op bouwplaatsen, het stimuleren van natuurinclusief ontwerpen en bouwen, en het sinds 2010 scheiden van bouwafval, waarbij maar liefst 90% opnieuw als grondstof voor nieuwe producten wordt gebruikt.

Daarnaast slaan ze nu de handen ineen met Circular Plastics Alliance om het gebruik van eenmalig plastic verder te verminderen. Hun focus ligt op het vervangen van eenmalige verpakkingen en het grondig in kaart brengen van hun huidige plasticgebruik.

Met Heembouw als partner binnen Circular Plastics Alliance kunnen alle leden profiteren van hun uitgebreide kennis van duurzaam ontwerpen en bouwen. Heembouw draagt waardevolle ervaringen bij aan de transitie naar een circulaire bouwsector en vormt daarmee een essentiële en unieke aanvulling op onze Alliance.

 


from left to right: Henk Kras, Raymond Plasmans (Heembouw), Nico-Jan van Es (Heembouw), Martin Meurs (2Return), André van Brummen (RTI Blockchain), Burak Bassullu (Heembouw)

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.