< terug naar partner overzicht

Horizonteer-logo
Horizonteer

Het is de missie van Horizonteer om ondernemers te helpen hun toekomstdromen te realiseren, met betrekking tot een duurzame, gezonde en sociaal inclusieve wereld. Ze helpen bedrijven de balans te vinden tussen people, planet en profit. Waarbij ze geloven dat een gezond en winstgevend bedrijf een voorwaarde is om de wereld te verbeteren.

Op het gebied van duurzaamheid en circulariteit helpen ze momenteel al een aantal bedrijven. Van timmerfabrieken via duurzame bedrijfskleding tot diesel aggregaten, door samen de strategie te bepalen én concrete stappen te zetten naar nieuwe producten en diensten.

» Lees hier meer over de aanpak van Horizonteer

Duurzaamheid is belangrijk voor Horizonteer en als bedrijf letten ze natuurlijk ook op de impact die ze zelf maken. Zo maken ze zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, deelauto’s en -fietsen, printen ze (vrijwel) niets en het kantoor is ingericht met circulaire meubels.

De medewerkers zijn (mede) bij Horizonteer komen werken om een positieve invloed te kunnen uitoefenen op de wereld door hun werk. Daardoor zijn ze allemaal super gemotiveerd om de wereld duurzamer te maken en zien dat als deel van werkgeluk en -vervulling.

Ze geloven dat ze, samen met hun klanten, consumenten moeten verleiden om meer duurzaam en meer betrokken aankoopbeslissingen te nemen. Daar zetten ze graag hun skills voor in!

Daarnaast staat opleiding en leren centraal in het bedrijf. Ze besteden elke tweede vrijdag van de maand aan opleiding voor al hun werknemers en zijn daarnaast veel bezig met “on-the-job” leren. Je zou kunnen zeggen dat ze daarmee 20% van hun tijd investeren in de groei van de werknemers.

Als onderdeel van de Circular Plastics Alliance willen ze graag de transitie naar een volledig circulaire economie aanjagen. Dit willen ze bereiken door met de verschillende partners te werken aan het realiseren van nieuwe circulaire producten en diensten.

De focus van de meeste bedrijven is ook hun kernactiviteit waar ze technisch en operationeel erg goed in zijn. Maar als een bedrijf een nieuw idee of businessmodel voor ogen heeft, bijvoorbeeld om duurzaam/circulair te gaan ondernemen, dan is het vaak de vraag hoe je dat aanpakt. De expertise van Horizonteer is juist het oppakken van die projecten. Daarmee is Horizonteer een unieke aanvulling op de Circular Plastics Alliance.

Vanuit een initiatief van Circular Plastics gaan we samen met Horizonteer de Circular Plastics Academy ondernemen. Met als doel om bedrijven te helpen veranderingen door te voeren naar een circulair systeem. Hierover later uiteraard meer!

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.