< terug naar partner overzicht

RGB-logo_kapiteyn_fc-scaled
Kapiteyn

Al vier generaties lang is Kapiteyn bezig met het ontwikkelen, telen en verhandelen van bloembollen. Op 70 hectare grond telen ze meer dan 200 variëteiten. Naast het leveren van uitgangsmateriaal aan broeiers, ontwikkelen ze samen met internationale supermarktketens, bouwmarkten en warenhuizen meer op impuls gerichte verpakkings- en verkoopconcepten. Naast bloembollen richt Kapiteyn zich als veredelaar op pot- en snij Calla’s.  

» Lees hier meer over Kapiteyn

Op het gebied van duurzaamheid is Kapiteyn al actief. Doordat op diverse vestigingen zonnepanelen op het dak liggen zijn ze voor een groot deel zelfvoorzienend op het gebied van stroom. De verpakkingsmaterialen bestaan voor een groot gedeelte uit gerecycled materiaal. Het scheiden van plastic, karton en papier werd al gedaan maar voor Kapiteyn was het niet duidelijk wat er met deze afvalstromen gebeurde. Direct na de aanmelding om lid te worden bij Circular Plastics Alliance worden deze afvalstromen nu verzameld in een container van Kras Recycling en weet Kapiteyn dat deze stromen worden ingezet voor nieuwe producten.

Met behulp van de ‘roadmap’ die we met elkaar gaan opstellen kan Kapiteyn inzien hoe ze het afval verder kunnen terugdringen binnen hun bedrijf. Door de samenwerking met Circular Plastics Alliance wil Kapiteyn zich op diverse gebieden verder kunnen ontwikkelen en innoveren.

Wij verwelkomen door de toevoeging van Kapiteyn aan de Circular Plastics Alliance een nieuw lid met kennis en kunde op verschillende gebieden die ook andere bedrijven willen helpen met het verpakken en vermarkten van diverse groene producten. Met de kennis die Kapiteyn meebrengt zijn ze een belangrijke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.