< terug naar partner overzicht

KEMPENAARS-PLASTIC-UT
Kempenaars Plastic Recycling B.V.

Kempenaars Plastic Recycling B.V. is onderdeel van Kempenaars Recycling. Kempenaars Plastic Recycling B.V. focust zich op het sorteren en vermarkten van diverse soorten hard kunststof en folie om deze vervolgens te kunnen recyclen. Dat doet het bedrijf vanuit zijn eigen bedrijfsruimte in Roosendaal. Kempenaars Plastic Recycling B.V. produceert nieuwe kunststoffen van aardolie en houdt zich daarbij bezig met het materiaalhergebruik van kunststoffen. Zo wordt voorkomen dat kunststof maar eenmalig wordt gebruikt. Daarmee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan het milieu en aan de beperking van de hoeveelheid plastic afval.

Kempenaars Plastic Recycling B.V. is onderdeel van het grotere bedrijf Kempenaars Recycling B.V., dat zich al sinds 1946 bezighoudt met het verwerken en vermarkten van oud papier. Het bedrijf gebruikt de nieuwste technieken om papier te sorteren en heeft daarmee een bewezen track-record in de recyclingindustrie. Zo sorteert het bedrijf papier tot kranten, tijdschriften en karton. Het vervoert de kranten en tijdschriften ook direct naar papierfabrieken, zodat deze direct voor nieuw kranten- en tijdschriftenpapier te gebruiken zijn.

Sinds 2011 heeft het bedrijf de aparte tak Kempenaars Plastic Recycling B.V., dat harde kunststoffen van milieuparken gebruikt als grondstof om nieuw plastic te produceren. Het bedrijf is erin geslaagd om 95% van het huishoudelijk kunststof te recyclen, waardoor maar 5% afval gestort hoeft te worden. Een mooie stap vooruit!

Ook met zijn eigen werkprocessen wil Kempenaars Plastic Recycling bijdragen aan het milieu. Dit doet het bedrijf door zo schoon mogelijk te recyclen en zo min mogelijk afval te storten.

De belangrijkste doelstelling van Kempenaars Plastics als lid van Circular Alliance is een bijdrage leveren aan een meer duurzaam productieproces van plastic: van grondstof naar product. Omdat het bedrijf hier ruime ervaring mee heeft en ook de juiste kennis en apparatuur in huis heeft, kan het een mooie bijdrage leveren aan de dienstverlening van Circular Plastics Alliance en belangrijke ideeën aandragen om de doelen van de Alliance waar te maken.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.