< terug naar partner overzicht

image005
KIVO Flexible Plastics

KIVO Flexible Plastics is een van de grootste Europese producenten van polyethyleen verpakkingsmateriaal. Het bedrijf produceert o.a. folie, hoezen, vellen en zakken voor food en non-food, zowel halffabricaten voor de verwerkende industrie als eindproducten. KIVO rolt een programma uit om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen (zowel voor productie als voor distributie) en heeft op dat gebied al meerdere stappen gezet.

KIVO streeft ernaar voor meerdere toepassingen de meest duurzame of minst vervuilende folies te produceren. Op het gebied van duurzaamheid zet KIVO onder meer de volgende stappen:

  • KIVO ontwikkelt folie dat tot wel 50% dunner is. Dat scheelt materiaalverbruik en -verspilling, zorgt voor minder CO2-uitstoot bij de productie en levert een kostenbesparing op. 
  • Ook bedenkt KIVO manieren om meer recyclaat in folie te verwerken. Zo maakt het bedrijf potgrondfolie met 80% gerecycled plastic en pedaalemmerzakken met 95% gerecycled plastic.
  • KIVO produceert hoogwaardig PRC-recyclaat, wat het mogelijk maakt om minimaal 30% gerecycled plastic toe te voegen aan stretchfolie.
  • KIVO maakt gebruik van recycleerbare bio-based grondstoffen voor zijn productie.
  • KIVO ontwikkelt recycleerbare alternatieven voor o.a. laminaat.
  • KIVO investeert in energiezuinige machineonderdelen en zuinigere vervoersmiddelen. Ook stelt het bedrijf daken beschikbaar voor zonne-energie voor medewerkers. KIVO heeft meerdere awards ontvangen voor zijn verbetering van energie-efficiency en ketenefficiency.
  • Verder is KIVO medeoprichter van Stichting Plesstics, een stichting die meer bewustwording en actiebereidheid rondom plasticproblematiek wil creëren.

» Op de website van KIVO is meer te lezen over de stappen die het bedrijf zet richting duurzaamheid.

Als lid van de Circular Plastics Alliance wil KIVO circulair bloemenfolie produceren, het verpakkingsmateriaal voor rozen uit Afrika verbeteren, en bloemenlabels en dikkere sheets produceren met recyclaat. Verder hoopt het bedrijf de overige circulaire stromen voor flexibel polyethyleen te verbeteren.

KIVO heeft veel te bieden aan de leden van de Circular Plastics Alliance. Zo heeft KIVO ruime kennis van de ontwikkeling van PE-toepassingen, biedt het bedrijf grootschalige productiemogelijkheden (voor o.a. recycling, blaasfilmextrusie en bag-making) en heeft KIVO een grote hoeveelheid PCR-recyclaat beschikbaar.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.