< terug naar partner overzicht

LOGO-Lamme-Textile-Management
Lamme textile management

Vlekkeloos, efficiënt, persoonlijk, betrokken en duurzaam. Dat is Lamme. Wat ooit begon als een eenvoudige handwasserij in Loosdrecht groeide uit – in zes generaties – tot een professionele internationale wasserij voor het reinigen, beheren, ontwikkelen, verhuren en verkopen van textiel waarbij ze zich met name richten op de luchtvaart en hospitality.

Duurzaamheid is belangrijk voor Lamme en dat zie je terug in de dagelijkse praktijk. Zo is de wasserij op Schiphol Airport stoomloos, gebruiken ze op alle locaties waar mogelijk groene stroom, hergebruiken ze het afvalwater, ontwikkelden ze, samen met Repreve, dekens uit gerecyclede plastic flesjes, wordt het afgekeurde hotel- en catering textiel gerecycled tot cellulose waarvan viscose wordt gemaakt, investeren ze continu in energiezuinigere wastechnieken en bieden ze werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

» Lees hier meer over de aanpak van Lamme Textile Management

Binnen het bedrijf is een team opgezet om de duurzame doelstellingen te versnellen. Er zijn al mooie resultaten behaald. Er is bijvoorbeeld tot nu toe al zo’n 10 ton textiel gerecycled en wordt in de locatie in Duitsland al alle restfolie verzameld en gerecycled. Samen met Circular Plastics en Alliance deelnemer Kivo is er een pilot opgezet met gerecyclede folie en wordt er onderzoek gedaan naar de producten die zouden kunnen worden gemaakt vanuit de ‘non woven’ afvalmaterialen.  De verwachting is om door de deelname aan de Circular Plastic Alliance de footprint zo met minimaal 25% te kunnen verbeteren. Door de toevoeging van Lamme Textile Management aan de Circular Plastics Alliance kunnen we kennis delen en onze gezamenlijke expertise inzetten om b.v. de recycle mogelijkheden voor plastic wat in de luchtvaart gebruikt wordt te onderzoeken én hebben we een partner in de textielrecycling. Daarmee is Lamme Textile Management een unieke en waardevolle aanvulling op onze Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.