< terug naar partner overzicht

MEPAL_SCHILD_LOGO_RGB
Mepal

Al vanaf 1950 produceert Mepal slimme (kunststof) consumentenproducten op het gebied van eten en drinken. Ze hebben een lange traditie van zelf producten ontwikkelen en produceren. Producten vol met kleine slimmigheden die je elke dag een plezierige gebruikservaring geven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig een beetje een hippe term, iedereen wil er aan meedoen. Bij Mepal doen ze dat al jaren. Omdat ze het belangrijk vinden om producten te maken waar mens en milieu blij van worden.

Via een drietal pijlers draagt Mepal bij aan een betere wereld:

• Mepal produceert meer dan 80% van de producten in Nederland. Dit doen ze via lokale partners en sociale werkplaatsen in de omgeving. Zo besparen ze sterk op lange transportwegen en helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
• De producten dragen bij aan het langer vers houden van eten, gevarieerd eten en een gezondere levensstijl. Daarbij zijn de Mepal producten een duurzaam alternatief voor eenwegverpakkingen en voorkomen voedselverspilling.
• Mepal kiest voor kwalitatieve materialen waardoor de producten lang meegaan. Mocht er toch een onderdeel stuk gaan of verloren worden dan zijn er reserve onderdelen beschikbaar. Aan het einde van de levensduur is het product volledig te recyclen.

De afgelopen jaren zijn onderstaande resultaten gerealiseerd:

• Het aandeel lokale productie is de laatste 10 jaar van 50% naar ruim 80% gestegen
• Productieafval/afkeurproducten in de productieketen wordt hoogwaardig herverwerkt
• 95% van het assortiment is reeds recyclebaar
• Voor alle samengestelde producten zijn service-onderdelen beschikbaar
• Toelevering van onderdelen geproduceerd in NL wordt aangeleverd in omdozen en inlegvellen welke worden hergebruikt (roulatiesysteem)
• Door producten te ontwerpen voor handmatige assemblage kunnen dagelijks meer dan 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van werk voorzien.
• De herkomst en samenstelling van al onze grondstoffen is bekend

>> Lees hier meer over Mepal en duurzaamheid

Samen met Circular Plastics Alliance wil Mepal op korte termijn de interne afvalstromen optimaliseren en de productverpakkingen verduurzamen. Daarnaast verwachten ze door hun lidmaatschap nieuwe stappen te kunnen gaan zetten op het gebied van hoogwaardige recycling én de inzet van het beste materiaal voor een lange levensduur van hun producten.

De toegevoegde waarde die Mepal meebrengt is hun brede netwerk en kennis van de grondstof verwerkende keten en materialen. Dit in combinatie met hun ervaring in de consumentenmarkt en retail, maakt Mepal een waardevol lid van Circular Plastics Alliance.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.