< terug naar partner overzicht

image004
Naber Plastics B.V.

Naber Plastics B.V. is specialist in de ontwikkeling en productie van spuitgietproducten. Klanten kunnen bij Naber Plastics aankloppen voor o.a. de verwerking van technische kunststoffen of biomaterialen. Het bedrijf wil zijn producten op een efficiënte en energiezuinige manier produceren. Dat doet Naber Plastics met oog voor de gehele productverpakkingsketen en voor het milieu. Producten zo duurzaam mogelijk maken is het streven.

Naber Plastics gelooft dat een circulaire economie de toekomst is. Daarom adviseert het bedrijf klanten over de duurzame mogelijkheden voor elk kunststof spuitgietproduct. Zo helpt Naber Plastics om van kunststof een materiaal met lage milieu-impact te maken dat met weinig energie is om te zetten in een nieuw product. Door naar handige recyclingmogelijkheden te zoeken, blijven nieuwe bronnen gespaard. Met circulaire producten zet Naber Plastics in op een kleinere voetafdruk voor het basismateriaal. Ook kijkt Naber Plastics naar de meest efficiënte verpakkingen voor food-producten om voedselverspilling tegen te gaan.

Meer in het algemeen streeft Naber Plastics naar een zo duurzaam mogelijke vervaardiging van zijn producten. Daarbij houdt het bedrijf rekening met stroomverbruik, grondstofverbruik en grondstofkeuze. Zo is Naber Plastics gespecialiseerd in de productie van dunwandige producten, waarvoor minder grondstof nodig is. Daarnaast gebruikt het bedrijf waar mogelijk gerecycled kunststof. Op dit moment bestaat 70% van zijn productie uit gerecycled materiaal.

Verder is Naber Plastics gevestigd in een duurzaam pand waarin voor elke energie verbruikende activiteit de meest energiezuinige oplossing is gebruikt. Zo wekt het bedrijf jaarlijks 2.000.000 kWh stroom op met zonnepanelen. Ook heeft Naber Plastics stappen gezet om zijn energieverbruik met 47% terug te dringen.

» Het volledige milieubeleid van Naber Plastics is terug te lezen op zijn eigen website.

De grootste toegevoegde waarde van Naber Plastics voor Circular Plastics Alliance is zijn kennis en kunde op het gebied van spuitgieten. Daarmee is Naber Plastics een betrouwbare leverancier voor de circulaire projecten van de Alliance. Het bedrijf hoopt samen met alle leden van de Circular Plastics Alliance nieuwe duurzame producten te ontwikkelen.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.