< terug naar partner overzicht

Palletcentrale_logo
Palletcentrale B.V.

Palletcentrale B.V. houdt zich al vanaf 1969 bezig met het in- en verkopen van gebruikte pallets. Daarbij biedt het bedrijf zijn klanten een totaaloplossing om nieuwe en gebruikte pallets aan te kopen, overtollige pallets te verkopen en hout te laten afvoeren. Recycling speelt hierbij een centrale rol. Palletcentrale zamelt oude pallets in, koopt ze op, en hergebruikt ze vervolgens na een grondige inspectie. Het gaat daarbij om pallets van zowel hout als van andere materialen.

Door gebruikte pallets op te kopen en te verkopen, stimuleert Palletcentrale hergebruik van materialen. Dat betekent minder afval en minder CO2-uitstoot, omdat er minder nieuwe pallets gemaakt hoeven te worden. Ook leveren de diensten van Palletcentrale zijn klanten meer efficiëntie en een kostenverlaging op. Samen met zijn ketenpartners zorgt Palletcentrale ervoor dat de retourstroom van overtollige pallets wordt gesorteerd, gerepareerd en hergebruikt. Klanten bij wie Palletcentrale pallets opkoopt, ontvangen een CO2-besparingscertificaat.

Niet alleen is recycling de core business van Palletcentrale, maar ook levert het bedrijf op meerdere andere manieren een bijdrage aan het milieu. Voor zowel de productie als de reparatie van pallets heeft Palletcentrale een PEFC-certificaat. Ook heeft Palletcentrale zonnepanelen op zijn daken geïnstalleerd, wordt gewerkt met elektrische heftrucks en zorgt het bedrijf voor een zo efficiënt mogelijke logistiek. De vrachtwagens rijden daardoor altijd vol heen en terug. Verder wordt iedere gebruikte pallet die binnenkomt gerecycled. Het kleine beetje afval – uit andere afvalstromen – dat niet binnen het bedrijf wordt hergebruikt, wordt gerecycled tot biomassa.

» Meer over het MVO-beleid van Palletcentrale is te lezen op deze pagina.

Palletcentrale levert met zijn uitgebreide kennis van en ervaring met recycling en circulaire initiatieven een belangrijke bijdrage aan Circular Alliance Plastics. Het bedrijf hoopt samen met de andere leden van de Alliance initiatieven te ontwikkelen om de reststromen van kunststof pallets circulair te maken. In het bijzonder heeft Palletcentrale als doel om universele kunststof pallets te ontwikkelen die volledig zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Dat zou een slimme manier zijn om meer plastic afval te hergebruiken.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.