< terug naar partner overzicht

logo-scgc
SCG Chemicals

SCG Chemicals (SCGC) is een toonaangevende speler in de chemische sector in ASEAN en staat bekend om zijn actieve inzet voor duurzaamheid en milieudoelstellingen. Als onderdeel van hun toewijding aan een duurzame toekomst, heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling van circulaire plastics, innovatieve technologieën en oplossingen voor verschillende sectoren, waaronder infrastructuur, verpakkingen, mobiliteit en energie.
Met een sterke visie om klimaatverandering tegen te gaan, heeft SCGC ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van broeikasgasemissies. Tegen 2030 streven ze ernaar de uitstoot van broeikasgassen met 20% te verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2020 en uiteindelijk koolstofneutraliteit te bereiken tegen 2050.
Een andere belangrijke pijler van hun duurzaamheidsstrategie is het minimaliseren van afval en het gebruik van hernieuwbare bronnen. SCGC is vastbesloten om tegen 2025 nul afval naar stortplaatsen te sturen, het waterverbruik met 5% te verminderen en willen 67% omzet generen uit SCG Green-keuze producten en diensten.
Het bedrijf heeft al aanzienlijk succes geboekt met de verkoop van SCGC Green Polymer en heeft deze milieuvriendelijke polymeren met succes geïntroduceerd bij gerenommeerde ondernemingen zoals Unilever, Shell, Colgate en Lion. Vooruitkijkend naar 2030, streeft SCGC ernaar om maar liefst 1 miljoen ton aan groene polymeren te verkopen, die verminderd, recyclebaar en hernieuwbaar zijn.
Bij SCGC worden afvalstromen zorgvuldig gescheiden en gerecycled, terwijl organisch voedselafval wordt benut voor de productie van meststoffen. Het bedrijf heeft zich toegewijd om zijn bedrijfsvoering vorm te geven volgens het ESG4Plus-model, waarbij de focus ligt op het bereiken van netto-nuluitstoot, het bevorderen van groene initiatieven, het verminderen van ongelijkheid en het omarmen van samenwerking.
In samenwerking met de Circular Plastics Alliance wil SCGC duurzaamheidgerichte zakelijke kansen bevorderen en een actieve rol spelen in het terugdringen van de CO2-voetafdruk, onder andere door het benutten van innovatieve technologieën zoals CO2-afvang.
Als lid van de Alliance biedt het bedrijf ondersteuning aan andere leden, waaronder faciliteiten, SCGC Green Polymer-oplossingen en conventionele virgin polymeren. Op deze manier draagt SCGC bij aan de gezamenlijke inspanningen om een duurzamere toekomst te realiseren en de impact op het milieu te verminderen.

 

Henk Kras overhandigt de tombstone aan SCGC.
Van links naar rechts: Tanawong Areeratchakul, Mr. Suracha Udomsak, Henk Kras en Pongsak Pianpanawate

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.