< terug naar partner overzicht

vdk logo klein
VDK Groep nieuw Circular Plastics Alliance lid

VDK Groep, een toonaangevend bedrijf in de installatie- en technieksector, treedt toe tot Circular Plastics Alliance met een duidelijke missie: het realiseren van een duurzamere toekomst voor ons allemaal. Door middel van ambitieuze doelstellingen en concrete acties zet zij zich in voor een significante bijdrage aan het milieu en de samenleving.

VDK Groep is vastberaden om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en haar impact op het milieu te minimaliseren. VDK heeft haar CO2 emissie doelstellingen gesteld in lijn met de doelen van het Parijs akkoord.

Het initiëren van duurzaamheidsgesprekken met leveranciers en het beoordelen ervan op duurzaamheidscriteria benadrukt hun toewijding aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Met een scherp oog op circulariteit richt VDK Groep zich op het optimaliseren van haar afvalbeheer in de hele keten. Door afvalstromen te identificeren en te recyclen waar mogelijk, streven ze ernaar om volledig circulair te worden tegen 2050.

Als nieuw lid van Circular Plastics Alliance heeft VDK  ambitieuze doelstellingen op korte termijn gesteld, waaronder het verminderen van afval, het verhogen van het gebruik van gerecyclede materialen en het verlagen van hun CO2-footprint. Ze erkennen het belang van intensieve samenwerking binnen de Alliance om deze doelen te realiseren en zijn vastbesloten om kennis en ervaring te delen met andere leden.

VDK Groep is met meer dan 4.500 werknemers verdeeld over meer dan 90 bedrijven in heel Nederland een topspeler in installatietechniek. Het brengt waardevolle kennis en ervaring mee naar  Circular Plastics Alliance, samen met een sterke focus op het opstellen van een ESG-strategie met betrekking tot afvalbeheer. Door samen te werken met leveranciers en de hele keten in kaart te brengen, streven ze ernaar om een positieve impact te hebben op zowel hun eigen bedrijfsactiviteiten als die van anderen binnen de Alliance.

Meer over VDK lees je op: https://vdkgroep.com/

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.