< terug naar nieuwsoverzicht

fdd43b14-233d-85b6-955f-36d578f1b263
20 juni 2024
Workshop Hergebruik in jouw keten: nieuwe ideeën & goede discussies

Afgelopen maandag organiseerden we samen met Circular Plastics Alliance partner Paardekooper een succesvolle workshop over hergebruik. We brainstormden over nieuwe manieren om duurzamer te ondernemen en onze deelnemers gingen geactiveerd weg met handvatten om partners in hun keten te betrekken bij duurzame verandering!

Tijdens de workshop bespraken we:

  • Waarom hergebruik essentieel is voor een circulaire economie
  • Welke regelgeving er op komst is rondom hergebruik (uit de PPWR )
  • Praktische strategieën om hergebruik in jouw eigen keten toe te passen

 

Elske van Paardekooper vertelde over de verschillende herbruikbare producten die Paardekooper op de markt heeft, en over de learnings die ze hebben verzameld en kunnen delen. Hein van RTI Blockchain deelde zijn kennis over blockchain-technologie en hoe die kan bijdragen aan een transparantere en efficiëntere hergebruikketen.

Aan de hand van een werkblad hebben we de deelnemers direct aan de slag gezet om kansen voor hergebruik binnen hun eigen organisatie te identificeren. Veel interactie, en een positieve sfeer met waardevolle discussies en vragen als “hoe zorg ik dat verpakkingen terug komen”?

Jesse, van textielwasserij Lamme deelde: “De workshop heeft ons op nieuwe ideeën gebracht over hoe we nog meer circulariteit kunnen laten terugkomen bij onze klanten.”

Zo hebben we met onze Alliantie-partners mooie stappen gezet naar circulariteit in verschillende ketens. Dank aan de deelnemers voor het enthousiasme, en Elske voor de organisatie!

Onze volgende trainingsdag bijwonen, of ook zelf een workshop organiseren met jouw ketenpartners? Laat het ons weten! Voor meer informatie kun je contact opnemen met nadine@circular-plastics-alliance.com of rein@circular-plastics-academy.com

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.