< terug naar nieuwsoverzicht

Valentijn
14 februari 2024
14 februari Valentijnsdag

Valentijnsdag is niet alleen een tijd van liefde en romantiek, maar ook een periode van grote bedrijvigheid voor de sierteeltsector. Bij Fresco Flowers, lid van Circular Plastics Alliance,staat duurzaamheid centraal, zelfs tijdens deze drukke periode.
Dit jaar verwerkt Fresco Flowers. ongeveer 25 miljoen rozen die afkomstig zijn van 12 kwekers uit Kenia. Het aandeel rozen uit het buitenland, vooral uit Kenia, groeit snel vanwege gunstige factoren zoals het klimaat, de ligging dicht bij de evenaar, uitgebreide zonuren en efficiënte logistieke verbindingen met Europa.
Wat Fresco Flowers onderscheidt, is hun toewijding aan duurzaamheid gedurende het hele proces. Van het waarborgen van eerlijke arbeidspraktijken en milieubescherming bij hun internationaal gecertificeerde kwekers tot het verpakken van de rozen in gerecyclede plastic hoezen om vaasleven te verlengen en schade te voorkomen.
Tijdens Valentijn alleen al komt er ongeveer 22,5 ton plastic in omloop. Daarom roept Fresco Flowers exporteurs op om hun plastic bloemen- en plantenhoezen te verzamelen en te recyclen via Circular Bags, een innovatief initiatief dat een gesloten kringloop voor plastic verpakkingen mogelijk maakt. Het verzamelde plastic wordt omgezet in granulaat en gebruikt voor de productie van nieuwe, duurzame bloemenhoezen.
Bovendien heeft Fresco Flowers een milieustraat opgezet waar verschillende afvalstromen gescheiden worden, waaronder groenafval, plastic, papier, ijzer en restafval. Dit alles draagt bij aan een groenere,duurzamere toekomst voor de sierteeltindustrie.
Wanneer je rozen met het groene balkje “eco friendly – recycled foil” ziet, weet je dat je niet alleen een gebaar van liefde geeft, maar ook bijdraagt aan een gezondere planeet.
Laten we samen de liefde vieren en onze toewijding tonen aan een duurzamere wereld. Happy Valentine’s Day!

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.