< terug naar nieuwsoverzicht

logo-brancheplan
6 september 2023
Circular Plastics Alliance Met Trots Erkend door Brancheplan Verpakkingen

Met veel enthousiasme kondigen we aan dat de Circular Plastics Alliance als ondersteunende partij wordt genoemd op de website van het Brancheplan Verpakkingen. Opgericht in begin 2022, is het Brancheplan Verpakkingen in samenwerking met, en voor de installatiebranche opgesteld. Het belangrijkste doel is om het gebruik, de duurzaamheid en het hoogwaardig hergebruik van verpakkingen binnen de installatiebranche te bevorderen.

Dit initiatief sluit naadloos aan bij de bredere ambitie om over te stappen naar een circulaire economie, waarbij de nadruk ligt op het minimaliseren van het gebruik van primaire verpakkingsmaterialen en afval. Door dit te doen, zet Brancheplan Verpakkingen zich in om de circulaire ambities van de Rijksoverheid te ondersteunen met als doel 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken in 2030.

Het realiseren van dit ambitieuze doel vereist een hechte samenwerking tussen alle belanghebbenden in de keten. Van verpakkingsleveranciers, fabrikanten, groothandelaars en installateurs tot eindgebruikers en afvalverzamelaars. Alleen door gezamenlijke inspanningen kunnen we onze impact vergroten. Maar wie doet er mee? Het Brancheplan Verpakkingen heeft steun ontvangen van verschillende organisaties. Opmerkelijke namen zijn Techniek Nederland, Fedet en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die allemaal een coördinerende en faciliterende rol spelen.

Het is met trots dat we onze associatie delen als een van de ondersteunende entiteiten. Samen zullen we verandering stimuleren en een stap dichter bij een duurzame toekomst komen.

logo-brancheplan-single

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.