< terug naar nieuwsoverzicht

Nexans
27 maart 2024
Duurzaam folie met gerecycled plastic zorgt voor aanzienlijke CO2-reductie

Circular Plastics Alliance lid Nexans, wereldwijd toonaangevend in kabeloplossingen, is begonnen met het verpakken van haar producten in duurzame folie gemaakt van gerecycled plastic. Deze stap is het resultaat van de samenwerking binnen Circular Plastics Alliance, dat werkt aan innovatieve en duurzame oplossingen om de hoeveelheid plasticafval te verminderen en recycling te bevorderen.

Nexans heeft in samenwerking met CPA partner KIVO, onderzoek gedaan naar de krimpfolies die het bedrijf gebruikt. Door gebruik te maken van een speciale CO2-footprinttool, ontwikkeld door KIVO in samenwerking met CE Delft, zijn de folies geanalyseerd en vergeleken met alternatieven op het gebied van duurzaamheid.

Uit deze analyse is gebleken dat de overstap van het gebruik van 100% nieuw plastic naar een mix van 70% nieuw plastic en 30% PCR (Post-Consumer Recycled) gerecycled plastic aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Volgens de resultaten van de Cradle-to-Consumer benadering zou deze verschuiving een besparing van ongeveer 0,4 kg CO2-equivalent per kg folie opleveren. De Cradle-to-Consumer benadering houdt rekening met de volledige levenscyclus van een product, vanaf het moment van productie tot aan het moment van consumptie door de eindgebruiker.

Er zijn significante milieuvoordelen, dit kun je lezen op de website van Nexans: https://www.nexans.nl/nl/newsroom/news/details/2024/03/Introduction-of-sustainable-film-wrap.html

De samenwerking tussen CPA leden Nexans en BMN om een volledige kringloop te bevorderen wordt onderbouwd door Michael Bool van BMN met de volgende quote:

“Dankzij de nauwe samenwerking in Circular Plastics Alliance, zoals tussen Nexans en BMN, kunnen prachtige concepten ontstaan. Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we een volledige kringloop realiseren, die de circulaire economie versterkt en bijdraagt aan een duurzame toekomst.” 

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.