< terug naar nieuwsoverzicht

eurocol-scaled v4
28 juni 2024
Duurzame samenwerking voor CPA leden BMN Bouwmaterialen en Forbo Eurocol

CPA leden BMN Bouwmaterialen en Forbo Eurocol recyclen samen kunststof emmers en jerrycans.

Goed nieuws van het duurzaamheidsfront: BMN Bouwmaterialen en Forbo Eurocol slaan de handen ineen voor een innovatieve recyclingservice van kunststof emmers en jerrycans. Hiervoor werken zij samen met CPA lid Kras Recycling uit Volendam. Een mooie nieuwe stap op weg naar een groenere toekomst!

Van lege, schraapschone emmers naar nieuwe kunststof verpakkingen.

Net als kwaliteit en arbovriendelijke verwerkingseigenschappen, vormt duurzaamheid een vast uitgangspunt bij de ontwikkeling of verbetering van elk Eurocol-product. Hetzelfde geldt voor de productieprocessen, transport & logistiek en verpakkingen. Het laten recyclen van kunststof verpakkingen voor tegelzetters, zoals emmers en jerrycans, betekent opnieuw een belangrijke stap voorwaarts.

Simpel en doeltreffend

Deze nieuwe recyclingservice is een baanbrekend initiatief van BMN Bouwmaterialen en Forbo Eurocol, waarvoor de samenwerking werd aangegaan met Kras Recycling uit Volendam. Het verwerkingsbedrijf is partner van Circular Plastics Alliance, dat dit soort duurzaamheidsprojecten coördineert en aanstuurt. Het idee achter de samenwerking is even simpel als doeltreffend. Eurocol-klanten die hun producten afnemen van BMN leveren hun lege, schraapschone emmers en jerrycans weer in en deze worden vervolgens 100% gerecycled. En meer dan dat, want ook de gebruikte krimpfolie en straps waarmee de pallets transportklaar worden gemaakt, worden meegenomen in dit circulaire proces. Het resultaat? Een volledig gesloten kringloop waarin gebruikte kunststof verpakkingen worden getransformeerd tot nieuwe, hoogwaardige materialen voor allerlei doeleinden.

Volledig circulair

In samenwerking met Kras Recycling dragen zij zo bij aan de transitie van lineaire naar circulaire verpakkingen. Hiervoor verzamelen ze grondstoffen waarvan nieuwe PCR-verpakkingen worden geproduceerd. Het mooie hiervan is dat een ingeleverde gebruikte emmer of jerrycan via Kras Recycling weer tot een nieuwe verpakking wordt verwerkt. Een volledig circulair proces dus.

Verder verfijnen

BMN Bouwmaterialen maakt het zijn klanten nog makkelijker om deel te nemen aan het recyclingprogramma. Of zij hun gebruikte verpakkingen nu zelf verzamelen of inleveren bij een BMN Hub-vestiging: al het ingezamelde verpakkingsmateriaal draagt bij aan de recycling. Na een pilotfase is het programma intussen verder uitgebreid, waarbij samen met tegelzetbedrijven wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten en hoe het inzameltraject verder kan worden verfijnd.

Richting groene toekomst

Deze recycleservice is niet alleen een mooie praktische oplossing, het vormt tegelijk een inspiratiebron voor klanten van BMN en Forbo Eurocol om ook bewust en actief bij te dragen aan duurzaamheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor een schoner toekomst, waarin niet alleen de hoeveelheid afval vermindert, maar tegelijk waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Dit draagt merkbaar bij aan een circulaire economie en een duurzamere toekomst voor de bouwsector.

Lees hier het artikel bij Forbo Eurocol: Circulaire economie en een duurzamere toekomst voor de bouwsector. (forbo.com)

eurocol

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.