< terug naar nieuwsoverzicht

Pallet 3
9 februari 2024
Eerste ladingen met separatiepanelen op circulaire kunststof pallets op de bouwplaats

Op de bouwplaats voor een project van onze Circular Plastics Alliance partner HSB Bouw te Hilversum, zijn de eerste ladingen met separatiepanelen op circulaire pallets gearriveerd.

In bijgaande video nemen we jullie mee door het proces van laden en lossen, waarbij de integratie van RFID-chips wordt gedemonstreerd. Deze chips spelen een cruciale rol in het optimaliseren van de goederenstromen en maken deel uit van onze innovatieve circulaire pallets.

Dankzij deze technologische vooruitgang wordt niet alleen de doorlooptijd verkort, maar is er ook meer tijd te besteden aan het daadwerkelijke bouwproces. Om de effectiviteit van de pallets in de praktijk te bewijzen werkt Xella samen met enkele aannemers en afbouwers, waaronder Alliance partners BMN en Heijmans, in een reeks van pilotprojecten. Daarna volgt verdere uitrol in de markt.

De circulaire pallet is ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen Xella, Circular Plastics Alliance, Cabka en Kras Recycling. Onze Alliance partner RTI-blockchain verzorgt de RTI beheeroplossing.

Circular Plastics Alliance partner Rabo Bank ondersteunt meerdere duurzame initiatieven waaronder o.a. deze Xella pallet.

 

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.