< terug naar nieuwsoverzicht

Ontwerp-zonder-titel-4-1024x1024
9 april 2024
Hoe combineer je innovatie met duurzaamheid?

Op 27 maart brachten leden van de KNB Taakgroep Duurzame Verpakkingen, vertegenwoordigers van Van der Sanden, Caprice en KNB, een bezoek aan het innovatiecentrum van Circular Plastics Alliance partner Cabka in Valencia.  De missie van deze delegatie was om uitgebreide kennis op te doen en te delen over de vele aspecten die spelen bij de ontwikkeling van de circulaire kunststof Hulo-pallet voor metselbaksteen.

Tijdens het bezoek verkende de werkgroep verschillende afdelingen en had intensieve interacties met de betrokken medewerkers, van het ontwerpproces in 3D tot het testen van gerecyclede materialen en het automatiseren van de productie. Er werden ook verschillende technische testen uitgevoerd om de sterkte van de pallets te demonstreren.

Het inzicht dat is verkregen uit de ontwikkeling van de circulaire Hulo-pallet kan van grote waarde zijn voor de impact van aanstaande regelgevingen, zoals de toekomstige Verpakkingsverordening (PPWR) en Duurzaamheidsrapportages (CSRD) targets richting 2023. Waarbij de PPWR regelgeving strengere eisen gaat stellen aan de recyclebaarheid en het verbeteren van circulaire eigenschappen van producten en verpakkingen en de CSRD regelgeving de nadruk legt op het bevorderen van circulariteit en het verminderen van afval door het stimuleren van Reuse en Recycling van producten.

Met dank aan Gertjan Janssen, Rudi Sluiter en Arie Mooiman voor hun waardevolle bijdragen aan dit initiatief.

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.