< terug naar nieuwsoverzicht

Meeder Groep
22 september 2023
Meeder Group sluit zich aan bij Circular Plastics Alliance

Tijdens het bezoek van Nadine aan de informatieve middag van Unicef Business Buddies op 29 juni jl. maakte zij kennis met mede Business Buddie Olav Sonneveld, General Manager van de Meeder groep. Tijdens hun gesprek bleek er interesse te zijn vanuit Meeder Groep om zich aan te sluiten bij Circular Plastics Alliance.

Meeder Group, een internationale leverancier van groente, fruit, zuivel en andere verse producten, staat bekend om hun onwrikbare toewijding aan het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen. Ze vervoeren hun producten wereldwijd via schepen, vliegtuigen en vrachtwagens, waarbij ze koude, “air-conditioned” transportmethoden hanteren. Wat hen echter echt onderscheidt, is hun voortdurende inspanning om verpakkingsmethoden te verbeteren met een sterke focus op duurzaamheid.

Duurzaamheid vormt het fundament van Meeder Group’s bedrijfsvoering. Ze hebben al een reeks duurzame initiatieven geïmplementeerd, waaronder het gebruik van 700 zonnepanelen om in hun energiebehoefte te voorzien. Bovendien hebben ze de overstap gemaakt naar LED-verlichting en energiezuinige koelinstallaties. Daarnaast heeft Meeder Group geïnvesteerd in een groen wagenpark met 16 elektrische auto’s en een doelgerichte verwerking van AGF-afval, papier en karton.

De ambitie van Meeder Group gaat echter verder dan alleen deze initiatieven. Ze zijn een samenwerking aangegaan met de Circular Plastics Alliance om plastic afval te verminderen door circulaire programma’s te ontwikkelen in samenwerking met hun leveranciers en klanten. Deze inspanningen dragen bij aan een groter doel: het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een circulaire economie.

De langdurige ervaring en sterke betrokkenheid van Meeder Group bij het verminderen van plastic afval maakt dat zij een unieke en waardevolle partner zijn voor de Alliance.

Op de foto overhandigd Nadine Sciarli van Circular Plastics Alliance de tombstone aan Albert Engels, Olav Sonneveld en Marco Kemmers, vertegenwoordigers van Meeder Group. Dit moment markeert de officiële toetreding van Meeder Group tot de Circular Plastics Alliance.

 

 

Meeder Groep

nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

Regelmatig versturen wij onze nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunststof recycling en circulaire actualiteiten. Aanmelden kan eenvoudig hieronder.

OFFERTE AANVRAAG

velden met een * zijn verplicht.